Galerija

Dobro Došli

Seosko domaćinstvo – Radoja, vjekovima živi i radi u mjesu Pljeva – opština Šipovo. Nalazimo se u neposrednoj blizini rijeke Plive i njena tri prekrasna izvora

12 Photos

Restoran

U okviru našeg domaćinsta a za potrebe naših gosta, sagradili smo jedan etno restoran u kom se po pravili služi domaća – zdrava hrana. Kroz ovaj naš restoran u prilici smo da Vam predstavimo našu tradiciju i običaje vezano za hranu i piće.

12 Photos

Seoski turizam

Pljeva je tipično planinsko selo koje je rasuto po prelijepim brežuljcima koje krase zeleni pašnjaci, mirisne livade sa raznovrsnim vrstama domaćih životinja kao i beskrajna područja pod listopadnom i četinarskom šumom.

12 Photos

Fly fishing

Ribolov je moguć cijelim tokom rijeke a u mjestu Pljeva nedaleko od Šipova, formiran je fly fishing revir na rijeci Plivi. U pomenutom fly fishing reviru dozvoljeno je mušičarenje i to po principu ulovi, poljubi, napravi fotografiju i pusti ribu. Fly fishing na rijeci Plivi traje već više godina i iz godine u godinu okuplja sve više ribolovaca iz cijele Evrope i svijeta.

12 Photos

Lov

Lovišta na podučju opštine Šipovo predstavljaju pravi raj za ljubitelje prirode i lova. Po našim planinama, šumama i livadama svakodnevno se mogu vidjeti različite vrste divljači od kojih su najznačajniji tetrijeb, medvjed, vuk, lisica, srndać, divlja svinja kao i druge vrste sitne divljači i ptica.

8 Photos

Planinarenje

Da biste upoznali neku zemlju, ljude i običaje najbolji način je pješačenje, ako vam vrijeme to dozvoljava. Stoljetne šume, nepregledne ravnice, sela i gradovi, vrhovi planina u Bosni i Hercegovini pravi su izazov za dobre pješake.

12 Photos

Šetnja u prirodi

Nesmijemo zaboraviti da je hodanje velika blagodet i da predstavlja najlakši i najbezbjedniji put do mladosti, zdravog tijela i duha i dobre kondicije. Hodanje produžava život i omogućava nam da u njemu uživamo. Dok hodamo čitav organizam mnogo bolje funkcioniše, vraća nam se izgubljena fizička snaga a pored toga omogućuje nam ljepši i zdraviji san.

11 Photos

Vožnja bicikla

Lijepo vrijeme je idealno za boavak u prirodi daleko od kuće, baveći se inspirativnim i zdravim aktivnostima. Vožnja bicikla, odlična ideja.

12 Photos

Organiziranje manifestacija

Područje opštine Šipovo sa svojim prelijepim bistrim rijekama Pliva i Janj sačinjava jedinstven prirodno – turistički region. Po svojim prirodnim ljepotama i fenomenima je kao takav stvoren i bogom dat za odmor i rekreaciju modernog čovjeka.

12 Photos

Jednodnevni izleti

Prekrasna priroda, planine, rijeke i jezera kojima obiluje naš kraj, predstavljaju jedinstven i nadaleko čuven turistički region, koji predstavlja pravi lijek za dušu i tijelo današnjem čovjeku koji je izložen svakog dana raznim stresnim situacijama a koje nam nameće sam tempo današnjeg života. Da bi osvježili svoju dušu i tijelo u netaknutoj prirodi, pored naših prekrasnih rijeka i jezera mi vam predlažemo da u dogovoru sa vama i po vašem izboru za vas organizujemo nezaboravne jednodnevne izlete.

1 Photos

Rijeka Pliva

Pliva lijeva pritoka Vrbasa u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, dugačka 33km, sa površinom sliva 768 km2. Rijeka teče u pravcu zapad-istok. Postaje od dva jaka vrela u podnožju planine Smiljevac - Jastrebnjak na 483 m iznad mora, a ušće joj je u Jajcu, gdje gradi čuveni, 22 metra visoki vodopad.

9 Photos

Janjske Otoke

Rijeka Janj koja cijelim svojim tokom, u dužini od 15 kilometara, protiče kroz opštinu Šipovo jedinstvena je u cijelosti. Izvire na 650 metara nadmorske visine u selu Babići, u ovoj opštini. Odmah na samom startu, pokazuje da će biti nemirna i lijepa. Izvire bučno ispod jedne stijene i potom pravi slapove negdje manje, negdje veće.

12 Photos

Jajce

Jajce - grad kamena, svjetlosti i vode, kraljevski grad, grad-muzej pod otvorenim nebom, sagrađen je na obalama rijeka Plive i Vrbasa. Nadomak grada nalaze se Veliko i Malo Plivsko jezero između kojih su, na sedrenoj pregradi, izgrađene vodenice, koje se u Jajcu nazivaju Mlinčićima.

12 Photos

Balkana i Zelenkovac

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean lacus lorem, varius consectetur elementum a, venenatis eu libero. Integer lobortis pretium velit, non vehicula justo pharetra ut. Vivamus a imperdiet ipsum. Morbi a erat orci. Fusce elementum leo lectus, nec tristique eros placerat sodales. Nam pellentesque nibh vitae orci mollis dignissim. Nullam tempor facilisis fringilla. In ut semper arcu. Nunc non bibendum diam. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nulla ullamcorper at sem quis pellentesque. Vestibulum auctor rutrum ante, a imperdiet quam pretium nec

12 Photos

Vjerski turizam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean lacus lorem, varius consectetur elementum a, venenatis eu libero. Integer lobortis pretium velit, non vehicula justo pharetra ut. Vivamus a imperdiet ipsum. Morbi a erat orci. Fusce elementum leo lectus, nec tristique eros placerat sodales. Nam pellentesque nibh vitae orci mollis dignissim. Nullam tempor facilisis fringilla. In ut semper arcu. Nunc non bibendum diam. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nulla ullamcorper at sem quis pellentesque. Vestibulum auctor rutrum ante, a imperdiet quam pretium nec.

12 Photos