Seoski turizam

seoski-turizam-apartments-pliva-9 Seosko domaćinstvo – Radoja, se bavi već više godina sa seoskim turizmom. Pljeva je tipično planinsko selo koje je rasuto po prelijepim brežuljcima koje krase zeleni pašnjaci, mirisne livade sa raznovrsnim vrstama domaćih životinja kao i beskrajna područja pod listopadnom i četinarskom šumom. U samom selu se nalaze i tri prekrasna izvora rijeke Plive, koji spadaju među najveće izvore pitke vode u Evropi. Boravak kod nas pruži će Vam mogućnost za šetnju, rekreaciju, bavljenje sportom, mogućnost lova, ribolova, branje šumskih plodova, gljiva i ljekovitog bilja kao i moge druge rekreativno – zabavne aktivnosti

seoski-turizam-apartments-pliva-10

Pored pomenuti aktivnosti u kojima ćete zasigurno uživati tu je i nezaobilazna domaća kuhinjua sa mnogo ukusnih tradicionalnih jela koje mi samostalno pripremamo: domaći sir, kajmak, kiselo mlijeko, pršut, pita, pogača, ljevuša, sarma, razna jela od mesa spremljena na ražnu, roštilju i ispod sača.

Recepti po kojima se pripremaju tradicionalna jela prenose se sa generacije na generaciju, što im daje autentičan i nezaboravan ukus.

Naše domacinstvu vam u ukviru seoskog turizma nudi i aktivno učešće u nizu različitih sezonskih aktivnosti koje se odvijaju na selu: njega i hranjenje domaćih životinja, košenje trave, oranje, kopanje, berba voća, spravljenje zimnice od voća i povrća, pečenje domaće rakije kao i muža krava i pripremanje različitih mliječnih proizvoda.

Dobro nam došli !

Vrati se